Webinars voor voorgangers: hoe maak je het slavernijverleden bespreekbaar in de kerk?

NBG webinars met Marlon Winedt

Op 30 oktober, 6 en 13 november organiseert het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap interactieve webinars voor voorgangers, in samenwerking met een Antilliaanse gastspreker. Doel is hen te ondersteunen bij het bespreekbaar maken van het slavernijverleden in de kerk. Deelname is gratis. 

Overzicht webinars

Vraag je je als voorganger af hoe je met je gemeente het slavernijverleden en de doorwerking daarvan kunt behandelen? Meld je dan aan voor de webinarserie Geroepen om vrij te zijn.

  • Maandag 30 oktober, 10.00-11.00 uur: Israël en de Exodus: bevrijding uit slavernij.
  • Maandag 6 november, 10.00-11.00 uur: Niemand kan twee heren dienen: Jezus en de greep van het geld.
  • Maandag 13 november, 10.00-11.00 uur: Paulus en Onesimus, slaven en vrijen in de vroegchristelijke beweging.

In het webinar van 13 november schuift dr. Marlon Winedt aan als gastspreker. Hij is voorganger op Curaçao en werkt voor de United Bible Societies als vertaalconsulent. Hij verbindt de uitleg van Paulus’ brief aan Filemon met reflectie op het koloniale slavernijverleden.

webinars slavernijverleden

Tips ter voorbereiding op de webinars

Over het NBG

Het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap brengt al meer dan 200 jaar de Bijbel dichtbij. We willen dat mensen in binnen- en buitenland toegang krijgen tot de Bijbel. Want in de Bijbel horen wij Gods boodschap van liefde voor de wereld, die ons in beweging brengt en onze weg verlicht.

bijbel nbg

Gerelateerd