Micha Cursus

Ontdek hoe jij kunt meewerken in Gods Koninkrijk

Word je geraakt door onrecht? Wil je er wat aan doen en vraag je je af wat God van ons vraagt? Met de Micha Cursus ontdek je in 7 bijeenkomsten wat de Bijbel zegt over gerechtigheid en hoe jij kunt meewerken in Gods Koninkrijk, met jouw eigen talenten en interesses. 

micha cursus site

Denk samen na over
onderwerpen als

micha cursus site

Hoe kun jij recht doen in jouw omgeving?

Ontdek het met de Micha Cursus

Meld je aan voor de Micha Cursus

Goed om te weten:
Na het aanmelden van jouw cursusgroep ontvang je een link naar de online omgeving voor cursusleiders. Hier vind je al het benodigde materiaal om de Micha Cursus in goede banen te leiden.

Zo organiseer je de Micha Cursus:

Stap 1. Verzamel een groep van 5 tot 10 deelnemers. Gebruik eventueel het promotiemateriaal (zie downloads hieronder).

Stap 2. Meld je groep aan (zie formulier hierboven).

Stap 3. Bestel het cursusboekje: 1 exemplaar voor iedere deelnemer.

Stap 4. Bepaal de data, de locatie(s) en de tijden van de 7 cursusbijeenkomsten. Goed om te weten: de zesde bijeenkomst is een praktijkdag.

Stap 5. Bespreek of jullie voor of na elke cursusbijeenkomst samen eten. Tip: doen!

Stap 6. Alle deelnemers krijgen toegang tot de online omgeving voor deelnemers. Voor de cursusleider is er een aparte online omgeving voor cursusleiders, waar onder andere de handleiding voor cursusleiders te vinden is om je op weg te helpen.

Stap 7. Leuk als jullie achteraf aan ons laten weten hoe jullie de Micha Cursus hebben ervaren. Dat kan op social media (tag @MichaNederland of gebruik #michacursus) of laat het aan ons weten via dit formulier.

Micha Cursus wegwijzers

Promotiefilmpje

Downloads

  • Afbeelding (liggend) voor bij een Facebook-bericht.
  • Afbeelding (vierkant) voor op je Instagram-feed.
  • Afbeelding (staand) voor in je Instagram-stories.
  • PowerPoint-dia voor tijdens de kerkdienst.
  • Aankondiging voor in nieuwsbrief of kerkblad.
  • Banner voor op een website.
  • Logo van Micha Nederland.
  • Flyer in A4-formaat die je zelf kunt uitprinten.

Of ontvang via de post een promotiepakketje dat bestaat uit flyers, posters en postkaarten. Je betaalt alleen de verzendkosten.

Veelgestelde vragen

Voor iedereen die meer wil leren over gerechtigheid en het Koninkrijk van God. In de Micha Cursus leer je wat hierover in de Bijbel staat. Met elkaar ga je praktisch aan de slag om te ontdekken hoe je met jouw keuzes kunt bijdragen aan een wereld die eerlijker en duurzamer is.

Je organiseert de Micha Cursus waar, wanneer en met wie je maar wilt. Je kunt op elk moment in het jaar starten. Qua locatie kun je bijvoorbeeld in je eigen kerk afspreken of bij een van de deelnemers thuis.

De Micha Cursus is in principe bedoeld voor groepen van 5 tot 10 personen. Is je groep groter dan 10 personen? Dan raden we je aan om er 2 groepen van te maken. Eventueel kun je de avonden beginnen met een gezamenlijke maaltijd.

Deelnemers hebben een werkboek nodig en toegang tot de online omgeving voor deelnemers, waarop het extra cursusmateriaal te vinden is, zoals filmpjes en podcasts. Ook vind je er extra lees-, kijk- en luistertips. De cursusleider krijgt daarnaast toegang tot de handleiding voor cursusleiders via een aparte online omgeving voor cursusleiders.

Ja. Alle deelnemers hebben het werkboek nodig om de cursusbijeenkomsten voor te bereiden.

We hebben een handleiding voor cursusleiders gemaakt, waarmee je de Micha Cursus kunt leiden. Deze kunnen cursusleiders vinden in de online omgeving voor cursusleiders, waar ze toegang toe krijgen na het aanmelden van de cursusgroep.

In principe is het de bedoeling om de cursusbijeenkomsten te organiseren als een fysieke ontmoeting. Als dit niet mogelijk is, kun je ook online met elkaar afspreken.

Micha Cursus illustratie natuur en stad 2