Micha-muziek

Muziek is de taal van de ziel. Muziek kan onze harten aanvuren, gedachten prikkelen en handen activeren. Het kan de confronterende waarheid op tafel leggen en ons helpen dromen over hoe het ook anders kan. We zijn dol op mooie liederen, en werken daarom ook vaak en graag samen met Nederlandstalige muzikanten. Daar lees je op deze pagina alles over.

Schrijvers voor Gerechtigheid

Schrijvers voor Gerechtigheid is een collectief van Nederlandstalige liedschrijvers, dat liederen maakt voor de kerk over gerechtigheid. De liederen zijn Nederlandstalig, geschikt voor samenzang en zijn bedoeld om christenen te helpen om goed nieuws te zijn voor de wereld om hen heen. De liedschrijvers vertegenwoordigen een brede kerkelijke achtergrond. Ze maakten eerder liederen voor onder andere Opwekking, het nieuwe Liedboek voor de Kerken, Mozaïek Worship, Psalmen voor Nu, Hemelhoog en Sela. In de zomer van 2023 kwam het laatste album genaamd Scheppingsliederen uit. De muziek is te luisteren via Spotify en YouTube.

Themaliederen

Elly Zuiderveld, Reisgenoten, Lars & Reyer en Roald Schaap – vele Nederlandstalige muzikanten maakten eerder al eens themaliederen voor Micha Nederland.

Ben je een singer/songwriter, en wil je graag een lied schrijven voor Micha Nederland? Laat het weten!

Let op, dit zijn de voorwaarden voor Micha-liederen:

Meer lees-, kijk- en luistertips ...