Scheppings(t)rouw: een zoektocht naar doorleefde hoop

boekpresentatie

Scheppings(t)rouw. Een zoektocht naar doorleefde hoop. Zo luidt de titel van het nieuwste boek in de Micha-boekenreeks. Het is een openhartig verhaal over het durven voelen van de milieucrisis.

scheppings(t)rouw cover

Over Scheppings(t)rouw

De theorieën, scenario’s en mogelijke oplossingen rondom de verschillende ecologische crises bespreken we maar al te vaak. Helaas gaan we zelden een laagje dieper. Hoe kunnen we ons mentaal, geestelijk en emotioneel verhouden tot de rauwe realiteit en beangstigende toekomstscenario’s? Wat kunnen en mogen we met onze gevoelens van rouw om de destructie van de schepping? Wat betekent het om hoopvol te zijn?

Over de auteur

Lysanne van de Kamp is moeder, schrijver en projectleider bij Micha Nederland. Als interviewer en storyteller bezocht ze verschillende landen in het mondiale zuiden die de klappen van de milieucrisis opvangen. Deze reizen leverden haar een ‘reverse culture shock’ op, waardoor ze zich lange tijd vervreemd voelde van de (te simpele) manier waarop Nederlandse christenen praten over ‘hoop’.

Ze vroeg zicht af: Mag je je als christen wanhopig voelen? Wat is hoop eigenlijk? Scheppings(t)rouw beschrijft haar zoektocht hierin. In het boek staan vier werkwoorden centraal:

  1. Erkennen: de rauwe realiteit onder ogen komen
  2. Uiten: het doorleven van onze emoties
  3. Bekeren: het verlangen naar verandering
  4. Handelen: de daadkracht om te strijden voor herstel

‘Hoe vind je geluk in rouw? Heelheid in gebrokenheid? Hoop in een stervende wereld?’

Vanaf nu te koop!

Ben je nieuwsgierig geworden? Je kunt het boek vanaf nu bestellen.

Boekpresentatie

Op 14 februari ben je vanaf 19.45 uur welkom in de Nieuwe Kerk (locatie Wittevrouwen: Bollenhofsestraat 138a) te Utrecht. De boekpresentatie begint om 20.00 uur en is ook bedoeld als ontmoetingsmoment voor mensen die geraakt zijn door de milieucrisis.

scheppingstrouw

Gerelateerd