‘Meer kleur in de kerk’: 3 gratis kringavonden over racisme

Meer kleur in de kerk

Intercultural Church Plants (ICP) komt met Meer kleur in de kerk: een driedelige online Bijbelstudie om met elkaar te ontdekken wat God van kerken vraagt in een multiculturele samenleving.

Samen aan de slag met racisme, diversiteit en verzoening

Christenen zijn geroepen om elkaar lief te hebben en zich met elkaar te verzoenen, zelfs dwars door etnische en culturele barrières heen. In de praktijk blijkt dit niet zo gemakkelijk. Het thema racisme roept gevoelens van pijn, schaamte en weerstand op, ook binnen de kerk. Hoe zetten we echte verandering in gang?

Waaruit bestaat het pakket Meer kleur in de kerk?

Met het materiaal van Meer kleur in de kerk leer je in drie gesprekken over vooroordelen en racisme. Samen met een gespreksgroep bekijk en bespreek je de eerlijke verhalen van mensen met verschillende culturele achtergronden en openen jullie de bijbel om te luisteren naar wat God over dit thema zegt. Het materiaal is ontwikkeld in samenwerking met presentator en creatieveling Godwin Arhin en met mediahuis Living Image.

Hieruit bestaat het pakket:

  • Kant-en-klaar gespreksmateriaal om 3 thema- of kringavonden mee te vullen, inclusief persoonlijke video’s van mensen die zelf met dit thema te maken hebben.
  • Afwisselend en interactief materiaal om met hoofd, hart en handen mee aan de slag te gaan.
  • Inclusief een handleiding voor de kringleider.

Hoe, wat, waar

Meer kleur in de kerk is op zo’n manier gemaakt dat je er zelf mee aan de slag kunt. Je kunt jezelf online aanmelden en krijg dan per e-mail een link naar het materiaal. Voor de kringleider is er ook een handleiding beschikbaar. Je kunt op elk moment beginnen.

‘Met dit kringmateriaal ben je verzekerd van een aantal boeiende, afwisselende kringen, zonder dat je veel tijd kwijt bent aan voorbereiding.’

Over Intercultural Church Plants

Intercultural Church Plants Nederland is een netwerk van interculturele kerken in Nederland. De missie van ICP is om met kerken op weg te gaan richting culturele en etnische veelkleurigheid binnen de gemeentes. Dit doet ICP onder andere door het organiseren van trainingsdagen voor voorgangers, leiderschaps- en aanbiddingsteams, door begeleiding en intervisie, door het geven van preekbeurten en workshops, etc.

ICP werkt ook mee aan ons kerkenpakket Gedeeld verleden, gedeelde toekomst.

Meer kleur in de kerk

Gerelateerd