Klimaatalarm & gebedsdienst 

Op 14 maart 2021 ​slaan we klimaatalarm in Nederland: een initiatief van honderden organisaties en individuen. We laten horen dat de klimaatproblemen urgent zijn en alle aandacht vragen van de overheid. Samen met de initiatiefnemers van GroenGelovig ondersteunt Micha Nederland  het klimaatalarm.

We roepen jou en jouw kerk op om ook in actie te komen. Wat kun je doen?

Luid de kerkklokken als klimaatalarm

Luid de klokken voor de situatie waarin zo’n groot deel van de schepping zich verkeert: land lijdt onder droogte en natuurrampen, mensen hebben wereldwijd moeite om hun hoofd (letterlijk) boven water te houden door gevolgen van klimaatverandering en ook dieren hebben moeite om te overleven in het veranderende klimaat.

Op 14 maart om 3 uur ‘s middags luiden we de kerkklokken.

Bid mee tijdens de online Gebedsbijeenkomst

Na het luiden van de klokken om 3 uur ‘s middags openen we een landelijke online gebedsbijeenkomst. We zullen met elkaar bidden voor politici, mensen wereldwijd die nu al last hebben van klimaatverandering, bedreigde diersoorten en de schepping die lijdt. Deelnemen kan via de link die op 14 maart op deze webpagina staat.

link naar de livestream

Speciaal voor de dienst voor het klimaat schreven we het klimaatgebed. Deze kan je hier downloaden om zelf mee te bidden of thuis of in je kerk te gebruiken. 

Sla zelf alarm 

Waarschijnlijk zit je wel op Facebook, Twitter of Instagram? Ook hier kun jij zelf alarm slaan door te posten waarom jij het belangrijk vindt dat we met elkaar klimaatverandering tegengaan en goed voor de schepping zorgen. Tip: maak het persoonlijk én vertel waarom jij het belangrijk vindt en welke overtuiging jou daarin drijft. Hopelijk levert dat mooie online gesprekken op. 
Leuk natuurlijk als je het met ons deelt door ons te taggen!
#klimaatalarm #zorgvoordeschepping

kijk op: www.klimaatmars2021.nl 

Preek over de schepping

In de afgelopen jaren hebben we al een aantal keer een Micha Zondag gehad met een ecologisch thema, waaronder ‘heel de schepping’, ‘de knop om’ en ‘hoop voor mens en dier’. Deze kan je goed gebruiken ter voorbereiding van een dienst. Je vindt het overzicht van alle kerkenpakketten via michazondag.nl.

Afbeeldingen 

Hier volgen  afbeeldingen die je kan gebruiken in je eigen (sociale) media berichten: 

 

klimaatalarm
Gebedsdienst voor het klimaat Facebook 1
2 1
2 2

Gerelateerd