Bidden Onderweg komt met podcast ‘De schepping en ik’

Bidden Onderweg

De gebedspodcast Bidden Onderweg maakte spaciaal voor de scheppingsperiode een ecologische podcastretraite, getiteld De schepping en ik. ‘In acht meditatieve afleveringen maak je een boeiende innerlijke eco-reis, met de Bijbel als vertrekpunt’, aldus de initiatiefnemers.

Wat kun je verwachten?

Elke aflevering duurt ongeveer 15 minuten. In de eerste aflevering staat verwondering centraal. We mogen dankbaar zijn voor alles wat leeft! De schepping is schitterend, maar gaandeweg is er ook aandacht voor de ecologische rampspoed, waarin we terecht zijn gekomen.

De makers schrijven hierover: ‘Gevoelens van schuld en moedeloosheid dringen zich makkelijk op bij wie de vele milieurampen en doemscenario’s op zich in laat werken. Toch hoeven we niet te wanhopen. We mogen geloven dat de Heer altijd voor ons uitgaat en nieuwe wegen wijst. In dit gebedstraject bidden we om moed in zijn voetspoor te treden.’

De podcastretraite ‘De schepping en ik’ is gratis te beluisteren in de app Bidden Onderweg.

Over Bidden Onderweg

Bidden Onderweg ©GoedBlauw

Bidden Onderweg is een initiatief van het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit van de jezuïeten in de Lage Landen. De dagelijkse gebedspodcast richt zich tot christenen van verschillende kerken. De Bijbelse meditaties worden geschreven door mensen met een brede ervaring in de ignatiaanse spiritualiteit, waaronder ook jezuïeten.

Gerelateerd