Schuldbelijdenis: ‘Het spijt me’

Bedankt dat je de moeite neemt om deze pagina te bekijken. Jij laat je raken door het leed van de mensen die jouw spullen maken.

Waarschijnlijk heb je deze video gezien:

Over de schuldbelijdenis

Misschien vind je de inhoud net zo confronterend als wij. Er zijn ergens mensen keihard aan het werk voor onze spullen. Er worden mensen geslagen, gevangen gehouden en uitgebuit terwijl ze aan het werk zijn. Hoe lang accepteren we nog dat anderen deze prijs betalen voor ons plezier en comfort?

Daarom komen we met deze schuldbelijdenis. De mensen die je ziet, namen de moed om hun schuld hardop te belijden en te zeggen dan het hen spijt. Misschien wil je je daar wel bij aansluiten, het ook eens proberen, dit uit te spreken, gewoon op de bank in de woonkamer bijvoorbeeld.

Je zult zien… het maakt wat los. En leuk is het niet! Schuldgevoel stinkt en jeukt, maar je zult ook zien… het kan het begin zijn van iets nieuws!

‘Stop je schuldgevoel niet weg, maar pak het beet en denk erover na.’

Stop je schuldgevoel niet weg, maar pak het beet en denk erover na. Bespreek het met anderen en met God, juist dan kun je groeien en kan God door jou heen werken. Dan word je werkelijk vrij. Vrij om vreugdevol andere keuzes te gaan maken. Keuzes die goed zijn voor jezelf én je naaste!

schuldbelijdenis lezen knop

Of deel het YouTube-filmpje met onze schuldbelijdenis.

Gerelateerd