Martine Vonkprijs: nomineer nu jouw groene held(in) vóór 6 oktober

Martine Vonkprijs

Wie verdient de Martine Vonkprijs? Tot vrijdag 6 oktober 2023 kun je mensen en organisaties nomineren die zich inzetten voor een zorgzame omgang met de schepping. De prijs wordt uitgereikt op het GroenGelovig-event op 21 oktober 2023.

Martine Vonkprijs

De Martine Vonkprijs is een aanmoedigingsprijs voor een organisatie of individu die zich het afgelopen jaar op onderscheidende en innovatieve wijze heeft ingezet voor een zorgzame omgang met de schepping. De prijs bestaat uit een kunstwerk. Met deze prijs hopen de organisaties die GroenGelovig organiseren en de Martine Vonk Stichting mensen te inspireren tot nieuwe stappen naar een eerlijke en groene wereld.

De prijs is vernoemd naar de milieudeskundige Martine Vonk, die in 2019 op 45-jarige leeftijd overleed. Zij zette zich tijdens haar leven onvermoeibaar in voor christelijk-ecologisch denken en handelen. Ze was daarin een echte pionier en een inspirerend voorbeeld voor veel christenen. Ze schreef ook een van onze boeken uit de Micha-boekenreeks: Genieten van Genoeg.

‘We zien veel mooie initiatieven die lang niet altijd de juiste aandacht krijgen. Met deze prijs zetten we inspirerende mensen in het zonnetje.’

– Joost van Dieren, projectleider GroenGelovig

Hoe wordt de winnaar bepaald?

Tot en met vrijdag 6 oktober 2023 kan iedereen een nominatie indienen. Voor meer informatie over de procedure, kijk op de website van GroenGelovig. Het bestuur van de Martine Vonk Stichting beoordeelt in de week van 9 tot 13 oktober de inzendingen. Hierbij wordt in het bijzonder gekeken in hoeverre de genomineerden innovatief en onderscheidend te werk gaan en wat de impact is. De drie genomineerden met de beste beoordeling worden uitgenodigd voor GroenGelovig (alle genomineerden ontvangen vrijkaarten) en op het evenement wordt de winnaar door het bestuur bekend gemaakt. Voorzitter Theanne Boer overhandigt de prijs aan de winnaar.

Wie verdient volgens jou deze bijzondere aanmoedigingsprijs?

GroenGelovig is een initiatief van Tearfund Nederland in samenwerking met Kerk in Actie, de Evangelische Omroep, A Rocha Nederland, Micha Nederland, Missie Nederland, GroeneKerken, Laudato Si’ Alliantie Nederland, CGMV, Hogeschool Viaa, Christelijke Hogeschool Ede, ChristenUnie en het Nederlands Dagblad.

martine vonkprijs

Gerelateerd