Honderden verwacht bij Christus Triumfatorkerk op 9-9-’23

klimaatviering

Op 9 september organiseren Micha Nederland en GroeneKerken een klimaatviering in de Christus Triumfatorkerk in Den Haag. Ds. Jeroen Sytsma leidt de viering met ruimte voor bezinning, berouw en bekering. Er worden enkele honderden christenen verwacht.

Urgent

De organisatoren merken dat steeds meer christenen bezorgd zijn en zich uitspreken over de ontwrichtende gevolgen van onze levensstijl op de schepping. IJmert Muilwijk, voorzitter Micha Nederland: ‘Deze viering is er ook voor de christenen die niet op de A12 willen zitten, maar die de klimaatcrisis wel super urgent vinden.’ De viering vindt plaats voorafgaand aan de klimaatprotesten van Extinction Rebellion.

Liturgie

De viering biedt ruimte voor het gedenken van klimaatschade wereldwijd en voor schuld belijden via gebed, stilte, muziek en kunst. De muziek wordt verzorgd door Schrijvers voor Gerechtigheid. Zij zingen onder andere liederen van hun nieuwe album Scheppingsliederen. Ook delen Annemarthe Westerbeek (directeur van A Rocha Nederland) en Harmen Niemeijer (directeur van Micha Nederland) een persoonlijke reflectie over schuld, genade en hoop.

Christus Triumfatorkerk

Praktische informatie

De inloop van de klimaatviering is vanaf 9.45 uur in de Christus Triumfatorkerk: Juliana van Stolberglaan 154 in Den Haag. De viering begint om 10.00 uur en duurt ongeveer een uur. Ds. Jeroen Sytsma: ‘We hopen dat de viering een moment van herkenning en bemoediging is voor iedereen die voelt dat je de huidige klimaatcrisis niet in je eentje kunt dragen.’

Gerelateerd