Vacature Jona Jaaropleiding

Jona Jaaropleiding deelnemers

Je leest de vacature. Lees hier meer informatie over de Jona Jaaropleiding en het programma.

Je maakt je zorgen over de toekomst vanwege klimaatverandering en milieuvervuiling. Tegelijkertijd ben je vastberaden: jij wilt de wereld een mooiere plek maken door bewuste keuzes te maken in je persoonlijke leefstijl en ook tijdens je werkende leven. Je wilt de wereld duurzaam en groen maken en de boodschap van christelijke hoop delen. En je kunt niet wachten om mensen te ontmoeten die daar ook mee bezig zijn.

Met de Jona Jaaropleiding trekken we een jaar lang op in een kleine groep van maximaal 12 jongvolwassenen. Samen bezoeken we inspirerende plekken en ontmoeten we bevlogen changemakers. We verdiepen ons in onze roeping, onze visie op een duurzame wereld én we gaan op zoek naar manieren om christenen in beweging te krijgen.

Word jij een leider die hoop brengt, een positief verschil maakt, mensen in beweging brengt? Iemand die mensen samenbrengt voor een sociale samenleving waarin geluisterd wordt naar de aarde, de armen en de jongeren; een wereld waarin iedereen een plek heeft? Lees dan snel verder!

Heb je vragen over de Jona Jaaropleiding? Neem contact op met Harmen Niemeijer, [email protected] / 06-37346257.

Jij wordt een inspirerende leider

Tijdens de Jona Jaaropleiding leer je over de samenhang tussen sociale problemen en de ecologische crises. Je ontdekt hoe jij met anderen verschil kunt maken, waar jouw kwaliteiten en kansen liggen en hoe je die gebruikt. En ook belangrijk: je leert over de rol van emoties, geloof en kunst in een veranderende wereld.

 • Inspiratie, verdieping en vorming rondom klimaatgerelateerde thema’s.
 • Ontmoeten van inspirerende christelijke leiders, waaronder politici, ondernemers, artiesten en theologen.
 • Actief aan de slag met bezorgdheid, emoties, vragen, visie en zoektocht naar hoop.
 • Persoonlijke mentorgesprekken met ruimte voor eigen initiatief en leerdoelen.
 • Plezier en verdieping met gelijkgezinde jongeren.
 • Een certificaat na afloop van het jaarprogramma.
 • Kansen om je stem te laten horen.

Praktische informatie over de vacature Jona Jaaropleiding

 • Met wie? Er is ruimte voor 12 deelnemers. Daarom vragen we je om te solliciteren. Dat kan onderaan deze pagina.
 • Wanneer? De bijeenkomsten vinden plaats op vrijdagen van 10.00 tot 16.00 uur. Het gaat om: vrijdag 2 februari 2024, vrijdag 8 maart 2024, vrijdag 5 april 2024, 10 en 11 mei 2024, vrijdag 14 juni 2024, 6 september 2024 en 11 oktober 2024. We verwachten van je dat je er alle bijeenkomsten bij kunt zijn.
 • Waar? De opleidingsdagen vinden plaats op verschillende plekken door het land. Alles is bereikbaar met het openbaar vervoer.
 • Door wie? De lessen worden verzorgd door professionele trainers, experts en ervaringsdeskundigen. Elke bijeenkomst krijgt een eigen karakter en wordt door iemand anders gegeven. Denk aan politici, activisten, theologen, kunstenaars, mensen die voor goede doelen werken, ondernemers, ecologen, enzovoorts.
 • Hoeveel? De kosten zijn € 800 voor werkenden, en € 500 voor niet-werkenden (bijvoorbeeld studenten). Het zou mooi zijn als jouw kerk deze bijdrage (deels) betaalt, omdat het idee is dat je binnen jouw kerk jongerenambassadeur wordt. Kun je dit bedrag niet betalen en jouw kerk ook niet? Laat het ons dan weten, dan vinden we vast een oplossing.

Voorwaarden voor deelname

 • Je bent tussen de 18 en 30 jaar.
 • De klimaatcrisis houdt je bezig, je bent erdoor geraakt en je wilt ervoor in actie komen.
 • Je bent christen en bij voorkeur betrokken bij een kerk of christelijke gemeenschap.
 • Je wilt jezelf ontwikkelen tot een inspirerend rolmodel/influencer.
 • Je bent beschikbaar op de genoemde data.

Aanmelden

De aanmeldingen zijn op dit moment gesloten. Heb je interesse om de eerstvolgende keer deelnemer te worden? Stuur even een mail via ons contactformulier en dan houden we je op de hoogte als we weer van start gaan.

Over de initiatiefnemers

Vacature Jona Jaaropleiding

De Jona Jaaropleiding is een initiatief van Micha Nederland en de Laudato Si’ Alliantie Nederland, vanuit een behoefte aan christelijke voorbeeldfiguren op het gebied van duurzaamheid.

Micha Nederland is een netwerk van rechtzoekers en rechtbrengers die net als de profeet Micha kerken wijst op haar opdracht om gerechtigheid te dóén. Micha Nederland gelooft dat juist christenen de opdracht hebben gekregen om te streven naar gerechtigheid en hierin voorop zouden moeten lopen. Wij maken maatschappelijke thema’s die raken aan onrecht en levensstijl bespreekbaar in de kerk, zodat christenen in beweging komen en rechtbrengers worden in hun eigen lokale context.

Laudato Si’ Alliantie Nederland promoot de visie van Paus Franciscus op de milieu- en klimaatproblemen en sociaal onrecht. Ontmoetingen tussen verschillende groepen, tussen mens en natuur en mens en God zijn daarbij van groot belang. Door de verbinding te ervaren met God, mensen en de aarde, gaan we samen zorgen voor ons gemeenschappelijk huis.

Gerelateerd