3 podcasttips over armoede in Nederland

armoede nederland

Luister je weleens naar podcasts? Het is een mooie manier om je wereld te verbreden. Vandaag tippen we enkele podcasts over armoede. Armoede blijft vaak onzichtbaar, en dat kan behoorlijk eenzaam maken. Als Micha Nederland willen we er namelijk graag een steentje aan bijdragen dat deze mensen zich gezien en gehoord voelen, en dat het taboe bestreden wordt. 

1. Kinderen in armoede

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur maakte een podcast over hoe het lidmaatschap van de sportclub, muziek- of dansles van kinderen vaak als eerste geschrapt op het moment dat de financiële situatie in gezinnen achteruit gaat. Maar wat is eigenlijk de impact als kinderen uit een vertrouwde omgeving met vriendjes en vriendinnetjes worden gehaald en hun passie niet meer kunnen beoefenen? En wat is eigenlijk de definitie van armoede in deze tijd in Nederland?

2. Taboes rondom armoede in Nederland

In de driedelige podcastserie Praat Money Met Me door Diversion, gaat presentator Edson da Graça met jongeren in gesprek over geld(problemen). Met de podcast hopen de makers het taboe rond schulden en geldproblemen te doorbreken.

3. Armoede in Nederland: van plaggenhut naar verzorgingsstaat

In seizoen 1, aflevering 10 van Werelddelen De Podcast gaat Woord en Daad in gesprek met Jacob Jan Vreugdenhil. Hij vertelt over armoede in Nederland vanaf 1800 tot nu. Hij gebruikt daarbij voorbeelden uit het boek ‘Koninkrijk van sloppen’.

Vanwaar deze tips voor podcasts over armoede?

Deze podcasts delen we in het kader van de Micha Zondag op 17 oktober 2021. Het thema is dit jaar ‘Genieten van Genoeg’. Heb je het mooie lied van Elly Zuiderveld hierover al gehoord?

07 banner homepagina 900x400

Gerelateerd