Onno van Gilst en Bartje Hoekerd over de Micha Cursus

Bartje Hoekerd over de Micha Cursus

‘De Micha Cursus was voor ons een hele positieve ervaring. Met een groep van ruim twintig gemeenteleden kwamen we bij elkaar. Eerst aten we, wat heel fijn was. Daarna gingen we in kringen uiteen. Het mooie is dat je allemaal op een verschillend niveau aan de cursus begint. De een is al helemaal thuis in een duurzame en eerlijke wereld, de ander heeft nog geen idee waar te beginnen. Maar iedereen heeft een verlangen om te groeien in de thematiek.

Het hielp dat er bij ons al een zaadje was gepland voordat we aan de Micha Cursus begonnen. Op veel gebieden sluimerde al lange tijd een bepaalde onrust. De cursus was uiteindelijk de ‘katalysator’ om concreet aan de slag de gaan met een eerlijke wereld. We doen nu vaker lokaal onze boodschappen en brengen kapotte spullen naar het Repair Café. In de cursus leerden we ook dat je spullen niet per se hoeft te bezitten. Een auto kan je via Snappcar huren of gereedschap leen je via Peerby.

‘Het is een mooie manier om te leren zorg te dragen voor Gods schepping.’

Onno van Gilst en Bartje Hoekerd over de Micha Cursus

De cursus leiden ons langs een heleboel thema’s. Het ene thema raakte ons meer dan de andere. Dat is ook logisch. We moeten soms al zoveel. We probeerden aan te haken op de thema’s waar onze passie lag of waar we al een bepaalde ‘feeling’ mee hadden. Het hoofdstuk over slavernij raakte ons het meest. We waren ons niet bewust dat er nog zoveel moderne vormen van slavernij bestaan. Dat was heel confronterend.

We raden de Micha Cursus van harte aan. Het is een mooie manier vanuit de bijbel te leren om zorg te dragen voor Gods schepping. Het is wel goed om je te realiseren dat je niet alleen kan consumeren, het is een doe-cursus. Een tip van ons is dan ook: gebruik de cursus als eerste basis. Verdiep je daarnaast verder door boeken te lezen of documentaires te kijken, juist op het thema dat je raakt. Dan gaat er echt iets veranderen in je leven.’

Gerelateerd