3 kookboeken voor een duurzame maaltijd

kookboeken

Kookboeken zijn een uitkomst als we onze voedingspatronen willen veranderen! En dat is hard nodig, want voedsel is een thema dat voor iedereen relevant is én wat raakt aan bijna álle mogelijke vormen van onrecht: CO2-uitstoot, milieuvervuiling, afval, dierenwelzijn, bodemuitputting en mensenrechtenschendingen. Hieronder delen we graag onze drie favoriete kookboeken die ons inspireren én laten genieten van een heerlijke maaltijd.

1. Fork Ranger – Frank Holleman

Dit boek geeft je een antwoord op twee lastige vragen: 1) Welk verschil kan ik maken in de klimaatcrisis? 2) Wat moet ik vanavond eten? Fork Ranger is een prachtig vormgegeven kookboek dat vol staat met informatie én lekkere recepten, waar je – zélfs als vleeseter – acuut vegetariër van wilt worden.

kookboeken Fork Ranger

2. SuperWaar – Alfred Slomp

Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent.

Wil je in de supermarkt wel meer duurzame producten kopen, maar raak je in de war door alle keurmerken, adviezen en tegenstrijdige meningen? Ben je goed op weg, maar zou je graag de volgende stap willen zetten naar nog meer duurzame keuzes? In ‘SuperWaar’ worden alle aspecten van duurzaam eten besproken, maar ook de dilemma’s waar je tegen aan loopt als je anders wilt gaan eten. Met praktische tips, heerlijke recepten en inspirerende voorbeelden!

3. The Green Kitchen at Home

De recepten in dit kookboek zijn gezond, vegetarisch, snel gemaakt, origineel én lekker. Je kunt het boek gebruiken voor alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner). Van snelle recepten voor doordeweeks en onderweg tot aan uitgebreide recepten voor in het weekend. Ook de andere kookboeken van David en Luise van The Green Kitchen zijn trouwens aan te bevelen.

Wat zijn jouw favoriete kookboeken?

Gerelateerd