Project uitgelicht: House of Joy van Stichting Gave

House of Joy Stichting Gave

Op negen plekken in Nederland heeft Stichting Gave een ‘House of Joy’ opgericht, een soort buurthuis voor de bewoners van een asielzoekerscentrum (AZC). Deze betekenisvolle locaties worden door vluchtelingen vaak ervaren als een adempauze – een plek om even ontsnappen aan de drukte, de spanning en de stress van het azc. Een plek om tot rust te komen en jezelf te mogen zijn. Een veilige plek waar je kracht kunt vinden voor een nieuwe start.

Wat is een House of Joy?

Stichting Gave reikt graag samen met de lokale kerk en vrijwilligers uit naar vluchtelingen, in woord én daad. Een House of Joy is een herkenbare plek, gerund door christenen in de buurt van een azc, waar asielzoekers zich thuis kunnen voelen. Zij kunnen er binnenlopen voor thee en een praatje of deelnemen aan een activiteit, zoals fietsles, Nederlandse taalles of Bijbelstudie in de eigen taal.

Doe een donatie of organiseer een collecte

Het oprichten van een House of Joy kost ongeveer 35.000 euro. Dit bedrag is nodig voor onder andere het gebouw, de inrichting en de vergunningen. Hiervoor betrekken we veelal kerken, gemeentelijke subsidies en fondsen. Maar daarmee zijn we er nog niet. Een ruimte moet ingericht worden om echt huiselijk te zijn, we hebben stoelen, tafels, thermoskannen, koffiekopjes en gezellige kleedjes of kussens nodig. Een donatie aan House of Joy helpt ons enorm van de beschikbare ruimtes warme plekken voor vluchtelingen te maken.

‘In het House of Joy wordt de liefde van God zichtbaar door het liefhebben van onze naasten.’

– Lilli, House of Joy-bezoeker

Gave

Gave maakt kerken en christenen bewust van de roeping om vluchtelingen een thuis te bieden. Gave helpt christenen om vluchtelingen in Jezus’ naam te zien en lief te hebben.

Micha partner Gave

Gerelateerd