Henk-Jan van Maanen is onze nieuwe voorzitter van het bestuur

Henk-Jan van Maanen voorzitter bestuur

Met ingang van 18 januari 2024 heeft Micha Nederland een nieuwe voorzitter van het bestuur. Henk-Jan van Maanen volgt IJmert Muilwijk op, die de afgelopen drie jaar de voorzittershamer in handen had.

Rol als voorzitter

Henk-Jan van Maanen is mede-eigenaar van het mediabedrijf Living Image en van MOVE Community, een online platform gericht op christelijke jongeren. Hij heeft een groot verlangen om recht te doen in een gebroken wereld en weet als geen ander mensen te motiveren voor een actief geloof. Ook zijn brede netwerk en verbindende leiderschapsstijl maken hem zeer geschikt voor deze functie.

Profetisch geluid

Naar aanleiding van de bewustwordingscampagne van Micha Nederland rondom de mensenrechtenschendingen in Qatar (2022) besloot Van Maanen het WK voetbal niet te kijken. Daarover zegt hij: ‘Ik merk dat ik het nodig heb om geconfronteerd te worden met profetische woorden over (on)recht. Daarom ben ik blij dat Micha Nederland profetische woorden durft te spreken in onze kerken en samenleving. Ik zie er naar uit om als voorzitter van Micha NL dat geluid te versterken door het gedreven team te ondersteunen.’

Over Micha Nederland

Micha Nederland is een netwerk van meer dan 20 christelijke organisaties. Samen maken zij gerechtigheidsthema’s bespreekbaar in kerken en onder christenen. Vaak betreft dit de uitbuiting of vervuiling die onze westerse levensstijl tot gevolg heeft, bijvoorbeeld als het gaat om armoede, moderne slavernij of ons voedselsysteem. Behalve Van Maanen als onafhankelijke voorzitter bestaat het bestuur van Micha Nederland uit afgevaardigden van partnerorganisaties: Janice Heijs (Tearfund), Jan Wolsheimer (CAMA Zending), Karin van den Broeke (Kerk in Actie).

Gerelateerd