Aan Tafel: tip voor Biddag voor Gewas en Arbeid

Samen met een klein groepje mensen een heerlijk driegangenmenu bereiden en tijdens de maaltijd luisteren welke weg de producten op je bord hebben afgelegd. Dat is het idee van Aan tafel. Proeven en Praten over jouw dagelijks brood dat Micha Nederland in samenwerking met Kerk in Actie en A Rocha heeft ontwikkeld. 

Voedselsysteem vanuit Bijbelse ogen

Op woensdag 8 maart 2023 is het weer Biddag voor Gewas en Arbeid, een dag waarbij christenen traditiegetrouw bij elkaar komen om te bidden voor de oogst en het werk van het aankomende jaar. Het is een mooi moment om eens wat langer stil te staan bij waar ons voedsel vandaan komt. Aan Tafel  is een gezellige en leerzame manier om inzicht te krijgen in ons complexe voedselsysteem. In deze avond leer je vanuit een bijbels perspectief naar je voedsel en ons voedselsysteem te kijken en helpen we je om (weer) met verwondering naar je dagelijkse brood te kijken.

Lees hier over de ervaring van de Ontmoetingskerk in Middenmeer.

Hoe werkt Aan Tafel?

Je kunt Aan Tafel organiseren met je kerk- of verenigingsgenoten, vrienden, familie of buren. Eerst bereid je samen een heerlijke maaltijd. Tijdens het eten beluisteren jullie een podcast, waarover je samen in gesprek kunt gaan. Gegarandeerd een leerzame en inspirerende avond!

Dit is Aan tafel

  • Open in gesprek: door samen te eten en stil te staan bij de weg die je voedsel aflegt, is er alle ruimte om met elkaar oprecht in gesprek te gaan.

  • Met al je zintuigen: door de verhalen te luisteren tijdens het eten, prikkel je al je zintuigen. Zo voel, hoor, proef en zie je wat je eet. Dit maakt deze werkvorm een hele beleving.

  • Samen lerend eten: door gespreksvragen ga je met elkaar aan de slag. Je leert over het voedselsysteem, door samen te proeven en te praten. Dichtbij de praktijk en lekker!

Informatie en aanmelden

aan tafel

Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht op ProevenPraten.nl. Na aanmelden ontvang je het recept voor de maaltijd, waarvan de ingrediënten terugkomen in de verhalen. Ook ontvang je gespreksvragen waarmee je open met elkaar het gesprek aan te gaan over de voedselketen. Aan het eind van de avond krijg je praktische tips om aan de slag te gaan met wat je gehoord, geproefd, gevoeld en besproken hebt.

Wil je je na Aan Tafel verder verdiepen over systemisch onrecht? Organiseer dan bijvoorbeeld een Micha Cursus in je kerk.

Gerelateerd