Leestips ter voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen 2021

De verkiezingen komen er binnenkort weer aan. Weet jij al wat je op 17 maart 2021 gaat stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen, of ben je nog aan het wikken en wegen? We delen graag een paar tips om je op weg te helpen in je keuze. 

Standpunten over ontwikkelingssamenwerking en klimaat

Tearfund schreef een e-book met informatie over wat politieke partijen zeggen over onder andere:

  • Hoeveel overheidsgeld willen partijen besteden aan ontwikkelingssamenwerking en wat is hierin hun focus?
  • Wat willen partijen doen aan klimaatverandering en de gevolgen hiervan op ontwikkelingslanden?

Standpunten over de natuur

natuur verkiezingen bio-industrie

Thomas Oudman publiceerde bij de Correspondent een artikel over de manier waarop politieke partijen naar de natuur kijken. Vinden zij de natuur bijvoorbeeld belangrijk omdat ze nuttig is voor de mens, of zien zij de natuur als waardevol in zichzelf? Hoe kijken zij naar onze relatie met dieren? En naar de verantwoordelijkheid van de mens, bijvoorbeeld in de vorm van rentmeesterschap! 

Standpunten over gelijkheid

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht gekomen voor (institutioneel) racisme, zowel maatschappelijk als politiek. Wat zeggen politieke partijen over:

Opinie: ecologische gerechtigheid tijdens de verkiezingen 

Jan Wolsheimer is bestuurslid bij Micha Nederland. Hij breekt in het Nederlands Dagblad een lans voor ecologische gerechtigheid en laat in dat licht zijn gedachten gaan over de verkiezingen. ‘Er is een aantal partijen die het redelijk goed doen als het gaat om oplossingen op de lange termijn. Partij voor de Dieren heeft het meest vooruitstrevende programma, maar ook GroenLinks, ChristenUnie en D66. Dat zijn wel partijen die keuze durven maken, in tegenstelling tot een aantal andere partijen.’

We hopen dat deze leestips je helpen bij je stemkeuze.

Gerelateerd