De Nachtzoen #34: Harmen’s tekst voor het slapengaan

Harmen Niemeijer De Nachtzoen

In aflevering 34 van het EO-programma De Nachtzoen vertelt Micha-directeur Harmen Niemeijer over een tekst die hem heeft gevormd; een tekst die al generaties in de familie zit.

De Nachtzoen

De Nachtzoen is een avondprogramma van de Evangelische Omroep, waarin een gast de gelegenheid krijgt om Nederland op bed te leggen ‘met een zoen, lieve woorden of een liedje’. In de aflevering van zaterdag 14 oktober 2023, voorafgaand aan de Micha Zondag 2023, is Harmen Niemeijer te gast. Aan de hand van een citaat van Huub Oosterhuis vertelt hij over de idealen die hij erfde van zijn ouders. Hij vindt het belangrijk dat christenen vanuit hun geloof maatschappelijk betrokken zijn en nadenken over een rechtvaardige levensstijl.

Gerechtigheid

Het boekje Red hen die geen verweer hebben is een essay van Huub Oosterhuis over de opdracht van een christen om recht te doen in de wereld én om op te staan tegen onrecht. Harmen: ‘Het is goed om het hierover te hebben en tegelijkertijd is het jammer dat het nodig is.’ In de Bijbel staan volgens hem meer dan 2.000 teksten over recht doen. Zelf is hij steeds meer gaan beseffen dat gerechtigheid de essentie van de opdracht is die God aan christenen heeft meegegeven, en hoe waardevol het is om daarmee bezig te zijn. Harmen: ‘Ik gun het iedereen.’

‘Het is goed om het hierover te hebben en tegelijkertijd is het jammer dat het nodig is.’

nachtzoen

Gerelateerd