5 boekentips voor een duurzame levensstijl

Wat zijn de meest inspirerende boeken met tips voor een duurzame levensstijl? Hieronder vind je onze vijf favoriete boeken.

1. Genieten van Genoeg – Martine Vonk

boekentips duurzame levensstijl

Hoe ga je om met zorgen? Met je geld en je bezittingen? Met de beperkte tijd die je hebt? Hoe kijk je naar anderen en jezelf? Wat betekent luxe en genieten voor je? Jezus geeft prachtige, concrete antwoorden. Telkens blijkt dat minder ook meer kan zijn. Genieten van genoeg, dat lijkt een tegenstelling, maar in beperking ligt juist vrijheid.

2. De verborgen impact – Babbete Porcelijn

Dit boek geeft inzicht in onze impact op de planeet. Die impact vindt grotendeels plaats buiten ons zicht en hij is groter dan we denken. Als je weet waar de grootste problemen zitten, kun je pas echt effectief verduurzamen. De verborgen impact geeft inzicht en biedt houvast voor mensen die hun negatieve impact op de planeet willen ombuigen in een positieve impact. Er is ook een handig werkboek bij gemaakt om je te helpen ontdekken welke stappen jij kan zetten.

3. Dit is een goede gids – Marieke Eyskoot

Dit boek staat vol praktische en positieve tips op het gebied van kleding, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd, en laat zien dat mooi en verantwoord prima samen gaan. En vooral dat het gaat om goed, niet om perfect: om slimme keuzes, doen wat je kan en wat bij je past. Met dit moderne handboek wil ik groen en eerlijk leven leuk en bereikbaar maken. De juiste adressen, mooie merken, fijne plekken, verrassende weetjes en handige oplossingen – precies wat je nodig hebt. Want iets goeds doen én het goed hebben tegelijk: kan het veel beter?

4. Wat je wél kunt doen – Alfred Slomp

Steeds meer mensen voelen de urgentie om duurzamer te gaan leven. Maar met welke keuzes maak je nu echt verschil? En hoe houd je vol? In Wat je wél kunt doen wijst Alfred Slomp op ‘de Groene Vijf’ waarmee je de meeste impact maakt: anders reizen, anders eten, energiezuinig wonen, minder nieuwe spullen kopen en werken aan een systeemverandering.

Hij beschrijft niet alleen de dilemma’s, uitdagingen en kansen, maar geeft vooral veel tips die jij vandaag al kunt toepassen. ‘Wat je wél kunt doen’ is een praktische en haalbare gids voor iedereen die niet bij de pakken neer wil zitten maar in actie wil komen, om zo zelf en samen met anderen het verschil te maken.

5. Groen op hakken

Groen op hakken is een boek voor alle vrouwen die het best iets groener willen doen, maar niet zo goed weten hoe. Vol tips en ervaringen om duurzamer te leven, met een heerlijk positieve én christelijke insteek. Ook wie al enthousiast begonnen is en nog een stapje verder wil gaan, vindt hier meer informatie en inspiratie. De tips zijn ingedeeld in drie niveaus, voor elk wat wils: groen, groener, groenst. Onderwerpen als voeding, kleding en kinderen komen aan bod, aangevuld met veel tips, columns en lekkere recepten.

Dit boek is geschreven door diverse auteurs met een warm hart voor de aarde en alles wat daarop leeft: Sharon Numan, Marianne Draaijer, Liesbeth Goedbloed, Amélie Taal, Theanne Boer, Janneke Burger, Martine Vonk, Lisette van de Heg, Nienke Boone, Marjoke Knoop.

Meer lezen over een duurzame levensstijl?

Heb je zelf een boekentip en wil je die graag met ons delen? Voel je vrij om een berichtje te sturen. Dat kan via het contactformulier.

Gerelateerd