Klimaatmars 31 mei 2024: loop je mee?

Op vrijdag 31 mei is er weer een klimaatmars, om 14.00 uur op de Zuidas in Amsterdam. Voor deze locatie is gekozen, omdat de Zuidas hét symbool is voor de macht van grote vervuilende bedrijven. Hier worden de miljardenwinsten gemaakt die ten koste gaan van mens, natuur en het klimaat. De aandeelhouders staan vaak boven het welzijn van mensen en de aarde. Dat kan zo niet doorgaan.

Loop je mee met het christelijke blok?

Christelijke organisaties lopen samen mee met de klimaatmars onder het motto ‘Maling aan de Mammon’. Kom je ook naar de klimaatviering en/of de klimaatmars? Meld je dan aan via de website van de Laudato Si’ Alliantie.

Goed om te weten: de klimaatmars is een aangemelde demonstratie en dus volledig legaal.

Waarom richt de klimaatmars zich op bedrijven?

Terwijl de klimaatcrisis alles bedreigt wat ons lief is, gaan grote bedrijven nog steeds door met het financieren en faciliteren van projecten die grote schade toebrengen aan natuur, milieu en mens. Dit moet stoppen.

klimaatmars

Onze huidige economie beschermt het milieu niet. Bedrijven blijven de natuurlijke wereld uitputten en vervuilen en hun consumenten blijven deze producten kopen, zonder dat zij zich realiseren dat hierdoor mensen aan de andere kant van de wereld geen menswaardig leven leiden.

We hebben het hard nodig dat politiek en economie ten dienste staan van het leven. Voor het algemeen welzijn is een nieuwe economie nodig. Een economie met oog voor ethiek en nieuwe regels voor financiële handel en virtueel geld. Het is daarom tijd dat rijke landen en multinationals een vermindering van groei accepteren. Dat is onze boodschap tijdens de klimaatmars.

Gerelateerd