3 documentaires over (zorgen voor) de schepping

documentaires

We hebben een paar films en documentaires voor je geselecteerd over zorg voor de schepping, milieuactivisme en de rol van de kerk vanuit verschillende plekken in de wereld.

1. Creation Care (ENG)

Korte video’s van theologen en christelijke milieuactivisten die je helpen om de kerk te betrekken bij verschillende aspecten van zorg voor de schepping en streeft ernaar jonge leiders, gevestigde leiders, kerken, organisaties en bewegingen te inspireren om het belang zorg voor de schepping in al hun activiteiten te integreren.

2. Gefileerd (NL)

Waar en onder welke omstandigheden is jouw voedsel gemaakt? In ‘Gefileerd’ reist Jennifer Hoffman met Charlotte, Daniëlle, Kevin, Mitchell en Sam naar Thailand. Daar zien, horen en ervaren ze hoe kip, garnalen, rijst en vis worden geproduceerd. Welke prijs betalen mens, dier en milieu voor de sushi of kipnuggets op ons bord?

3. Wangari Maathai & The Green Belt Movement (ENG)

Dit filmpje laat heel duidelijk de directe relatie zien tussen zorg voor de schepping en het bestrijden van armoede. Wangari Maathai is een Keniaanse milieuactivist en politiek activist. In de jaren zeventig richtte Maathai de Green Belt Movement op, een milieu-NGO die zich richt op milieubehoud en vrouwenrechten. In 2004 werd ze de eerste Afrikaanse vrouw die de Nobelprijs voor de vrede ontving voor haar bijdragen aan duurzame ontwikkeling, democratie en vrede.

documentaires

Meer documentaires …

Op Netflix staan verder ook nog tal van documentaires die het kijken waard zijn. Denk aan Cowspiracy, Breaking Boundaries en Kiss The Ground.

Gerelateerd